Over Agro Groen Techniek Award

Beste LMB wordt AGTA

Initiatiefnemers

Brancheorganisatie Fedecom, expertisecentrum PTC+ en het vakblad LandbouwMechanisatie hebben in 2014 en 2015 de verkiezing Beste LMB (landbouwmechanisatiebedrijf) georganiseerd. Een geslaagd evenement dat verdient een goede traditie te worden.

Sponsors

Met de drie hoofdsponsors Hella, Kramp en Total Agri is besloten om voor 2016 de opzet van de verkiezing te verbreden. Niet alleen het beste landbouwmechanisatiebedrijf maar ook de beste producent of toeleverancier voor de branche verdient het om in het zonnetje te worden gezet.

Wat is AGTA

Voor de bredere verkiezing is de nieuwe naam Agro Groen Techniek Award gekozen, afgekort AGTA.
Onder de award worden voor 2016 twee categorieën onderscheiden:
1. Beste Servicebedrijf
Service verlenende bedrijven voor agrarische c.q. groen & park (loon)bedrijven
2. Beste Productiebedrijf
Toeleveranciers aan mechanisatiebedrijven; importeurs, fabrikanten en dealers

Doel

De initiatiefnemers en sponsors willen met het organiseren van de award ondernemers in de branche de kans bieden om zich op een opvallende manier te presenteren. Doel is bedrijven die zich op belangrijke ondernemingskenmerken bijzonder onderscheiden voor een groot publiek onder de aandacht te brengen. Als waardering voor het bedrijf en als voorbeeld voor branchegenoten. Een afgeleid doel is branchegenoten te enthousiasmeren om nog scherper te acteren op gebied van innovatie, product- en dienstkwaliteit, kennisontwikkeling, vakmanschap en klantgerichtheid.

Jury

De potentiele winnaars van de award zullen door een onafhankelijke vakjury worden genomineerd. Tijdens de beurs Agro Techniek Holland zal de AGTA-verkiezing de finale climax krijgen. Bij de finale zal ook het publiek een stem krijgen.

Finale

Deze vakbeurs vindt plaats van 7 tot en met 10 september 2016 te Biddinghuizen.
AGTA is gericht op Nederlandse ondernemingen. Maar met de publiciteit en de toekenning tijdens de ATH beurs zal dat ook internationale uitstraling geven.

Verslag BesteLMB 2015 >>