AGTA: Awards 2016 voor Post Heftrucks en Vredo

De Agro Groen Techniek Awards 2016 zijn voor Heftruckcentrum Post en Vredo. Het mechanisatiebedrijf Post Heftrucks mag zich in 2016 het Beste Servicebedrijf van Nederland noemen. Vredo Dodewaard is bekroond tot Beste Productiebedrijf 2016. Deze bedrijven weten volgens de onafhankelijke jury’s het beste in te spelen op de verwachtingen en wensen van de gebruikers. De titel en prijzen zijn op een feestelijke bijeenkomst op Agro Techniek Holland aan de finalisten uitgereikt.

Na twee jaar “De beste LMB” organiseerden brancheorganisatie Fedecom, expertisecentrum PTC+ en vakblad LandbouwMechanisatie de Agro Groen Techniek Award uitreiking, afgekort AGTA. Deze keer met verkiezing van de meest onderscheidende bedrijven enerzijds op het vlak van het Beste Servicebedrijf en anderzijds op het terrein van het Beste Productiebedrijf.

Bedrijven in de techniek- en mechanisatie branche staan jaar in jaar uit voor grote uitdagingen. Ze zijn de toeleverancier van de eindgebruikers en hebben te maken met steeds geavanceerdere voertuigen en machines, grotere verzorgingsgebieden en harde omzetdoelstellingen. Het kennisniveau van klanten neemt toe en klanten worden veeleisender.

Een interview de redactie van LandbouwMechanisatie:

Een interview met de organisatie van AgroTechniek Holland:

Innovatief en flexibel

Volgens de jury onderscheidt Heftruckcentrum Post zich door zijn innovatieve kracht met de ontwikkeling van heftrucks en het flexibel inspelen op marktbewegingen. Verder beschikt het bedrijf over een aansprekende werkplaatsorganisatie. Er zijn heldere keuzes gemaakt in de servicebehandeling: storingen gaan voor gepland onderhoud.

Vredo Dodewaard onderscheidt zich volgens de jury door zijn vooruitstrevende en innovatieve kracht. Hoewel al ruim dertig jaar kwalitatief hoogstaande productie, loopt Vredo voorop in de ontwikkeling van nieuwe toepassingen in zodenbemesting, doorzaaien en tracs. Tot slot waardeert de jury de focus op de klant, service een machinebedrijfszekerheid.

Selectie

Uiteindelijk wisten 15 Nederlandse bedrijven in de mechanisatiebranche zich te kwalificeren voor de verkiezing in de beide AGTA-categorieën. De selectie tot 5 finalisten heeft plaatsgevonden op basis een onderzoek naar relevante beoordelingscriteria op . Op basis van een aantal specifieke auditpunten heeft de onafhankelijke jury een shortlist van 3 finalisten vastgesteld in de categorie “Beste Servicebedrijf”: Holland-Utrecht B.V. te Montfoort, Heftruckcentrum Post te Kampen en van Gemeren Mechanisatie te Numansdorp. In de categorie “Beste Productiebedrijf” heeft de jury 2 finalisten geselecteerd, nl. Wingssprayer en Vredo Dodewaard. De uiteindelijke winnaars Heftruckcentrum Post en Vredo werden bekend gemaakt tijdens de vakbeurs AgroTechniek Holland op 9 september 2015 in Biddinghuizen.

Publieksprijzen

Dit jaar werd ook het publiek in staat gesteld om te stemmen voor het beste service- en het beste productiebedrijf. Tot en met de uitreiking aan toe hebben honderden mensen gestemd op hun favoriet. Dit heeft geresulteerd in het de publieksprijs voor Heftruckcentrum Post en Vredo.

Mede mogelijk gemaakt door

Verschillende bedrijven uit de sector die waarde hechten aan gezonde toekomstgerichte en kwalitatief goede mechanisatie en techniek branche en hebben zich verbonden aan de AGTA. De verkiezing in het kader van de AGTA is mede mogelijk gemaakt door:

Hella – leverancier van verlichting en voertuigelektronica

Kramp – totaalleverancier en technisch specialist, en

Total Agri – leverancier van hoogwaardige smeermiddelen voor de agrarische sector