Nieuws

AGTA: Awards 2016 voor Post Heftrucks en Vredo

De Agro Groen Techniek Awards 2016 zijn voor Heftruckcentrum Post en Vredo. Het mechanisatiebedrijf Post Heftrucks mag zich in 2016 het Beste Servicebedrijf van Nederland noemen. Vredo Dodewaard is bekroond tot Beste Productiebedrijf 2016. Deze bedrijven weten volgens de onafhankelijke jury’s het beste in te spelen op de verwachtingen en wensen van de gebruikers. De titel en prijzen zijn op een feestelijke bijeenkomst op Agro Techniek Holland aan de finalisten uitgereikt.

Na twee jaar “De beste LMB” organiseerden brancheorganisatie Fedecom, expertisecentrum PTC+ en vakblad LandbouwMechanisatie de Agro Groen Techniek Award uitreiking, afgekort AGTA. Deze keer met verkiezing van de meest onderscheidende bedrijven enerzijds op het vlak van het Beste Servicebedrijf en anderzijds op het terrein van het Beste Productiebedrijf.

Bedrijven in de techniek- en mechanisatie branche staan jaar in jaar uit voor grote uitdagingen. Ze zijn de toeleverancier van de eindgebruikers en hebben te maken met steeds geavanceerdere voertuigen en machines, grotere verzorgingsgebieden en harde omzetdoelstellingen. Het kennisniveau van klanten neemt toe en klanten worden veeleisender.

Een interview de redactie van LandbouwMechanisatie:

Een interview met de organisatie van AgroTechniek Holland:

Innovatief en flexibel

Volgens de jury onderscheidt Heftruckcentrum Post zich door zijn innovatieve kracht met de ontwikkeling van heftrucks en het flexibel inspelen op marktbewegingen. Verder beschikt het bedrijf over een aansprekende werkplaatsorganisatie. Er zijn heldere keuzes gemaakt in de servicebehandeling: storingen gaan voor gepland onderhoud.

Vredo Dodewaard onderscheidt zich volgens de jury door zijn vooruitstrevende en innovatieve kracht. Hoewel al ruim dertig jaar kwalitatief hoogstaande productie, loopt Vredo voorop in de ontwikkeling van nieuwe toepassingen in zodenbemesting, doorzaaien en tracs. Tot slot waardeert de jury de focus op de klant, service een machinebedrijfszekerheid.

Selectie

Uiteindelijk wisten 15 Nederlandse bedrijven in de mechanisatiebranche zich te kwalificeren voor de verkiezing in de beide AGTA-categorieën. De selectie tot 5 finalisten heeft plaatsgevonden op basis een onderzoek naar relevante beoordelingscriteria op . Op basis van een aantal specifieke auditpunten heeft de onafhankelijke jury een shortlist van 3 finalisten vastgesteld in de categorie “Beste Servicebedrijf”: Holland-Utrecht B.V. te Montfoort, Heftruckcentrum Post te Kampen en van Gemeren Mechanisatie te Numansdorp. In de categorie “Beste Productiebedrijf” heeft de jury 2 finalisten geselecteerd, nl. Wingssprayer en Vredo Dodewaard. De uiteindelijke winnaars Heftruckcentrum Post en Vredo werden bekend gemaakt tijdens de vakbeurs AgroTechniek Holland op 9 september 2015 in Biddinghuizen.

Publieksprijzen

Dit jaar werd ook het publiek in staat gesteld om te stemmen voor het beste service- en het beste productiebedrijf. Tot en met de uitreiking aan toe hebben honderden mensen gestemd op hun favoriet. Dit heeft geresulteerd in het de publieksprijs voor Heftruckcentrum Post en Vredo.

Mede mogelijk gemaakt door

Verschillende bedrijven uit de sector die waarde hechten aan gezonde toekomstgerichte en kwalitatief goede mechanisatie en techniek branche en hebben zich verbonden aan de AGTA. De verkiezing in het kader van de AGTA is mede mogelijk gemaakt door:

Hella – leverancier van verlichting en voertuigelektronica

Kramp – totaalleverancier en technisch specialist, en

Total Agri – leverancier van hoogwaardige smeermiddelen voor de agrarische sector

Vijf AGTA-finalisten bekend, het stemmen kan beginnen

Vredo uit Dodewaard en Wingssprayer uit Maarheze zijn door een onafhankelijke jury uitgeroepen tot de twee finalisten Agro Groen Techniek Award in de rubriek productiebedrijven. In de categorie servicebedrijven maken de mechanisatiebedrijven Van Gemeren mechanisatie uit Numansdorp, Heftruckcentrum Post uit Kampen en Holland-Utrecht uit Montfoort kans op de onderscheiding.

Publieksprijs

De winnaars worden op 9 september op AgroTechniek Holland in Biddinghuizen bekendgemaakt. Van 30 augustus tot de uitreiking op 9 september is het ook mogelijk om op een van de finalisten in de 2 categorieën te stemmen. Dat kan via de Facebookpagina www.facebook.com/agtaward. Geef daar aan dat je het videobericht leuk vindt. De winnaars van deze stemronden ontvangen de publieksprijs.

Stem op de bedrijven (via Facebook)

Voorheen BestLMB

De Agro Groen Techniek Award heette voorheen Beste Landbouwmechanisatiebedrijf en wordt georganiseerd door branchevereniging Fedecom, expertisecentrum PTC+ en het vakblad LandbouwMechanisatie. De jury van de verkiezing bestaat uit Ansjeliek Coolbergen van PTC+, Dirk de Heer van LTO-Noord, Theo Vulink van Fedecom, Gertjan Zevenbergen van het vakblad LandbouwMechanisatie en voorzitter Jan Maris, de oud-directeur van brancheorganisatie Cumela Nederland. Bekijk de bedrijfsvideo’s >>

Kandidaten Agro Groen Techniek Award bekend

Elf bedrijven in twee categorieën gaan met elkaar de strijd aan om de AGTA Awards van 2016. Zij vergezelden hun aanmelding van een sterke motivatie op één of meer van de vier belangrijkste ondernemingskenmerken en worden uitgenodigd om aan de hand van tien vragen van de vakjury een schriftelijke rapportage over het bedrijf te geven.

In de categorie “Beste Servicebedrijf” stijden zes serviceverlenende bedrijven om de titel en in de categorie “Beste Productiebedrijf” strijden vijf productiebedrijven en importeurs om de titel. In de tweede ronde van de AGTA verkiezing worden de bedrijven gevraagd om de vakjury te voorzien van aanvullende informatie over onder meer de bedrijfsstrategie, marketing & sales benadering, financiële resultaten en toekomstbestendigheid, personele organisatie en ontwikkeling en service en klantbediening.

De kandidaten

Dit zijn de kandidaten in de categorie “Beste Servicebedrijf”:

 • Tuin en Parkmachines van Bergen (Haren, Groningen)
 • Munsterman B.V. (Varsseveld, Gelderland)
 • Bruggeman Mechanisatie B.V. (Broekland, Overijssel)
 • Holland-Utrecht B.V. (Montfoort, Utrecht)
 • Van Gemeren Mechanisatie B.V. (Numansdorp, Zuid-Holland)
 • Heftruckcentrum Post B.V. (Kampen, Overijssel)

Dit zijn de kandidaten in de categorie “Beste Productiebedrijf”:

 • Wingsprayer B.V. Nederland (Maarheeze, Noord-Brabant)
 • De Factorij (Biddinghuizen, Flevoland)
 • Vredo Dodewaard B.V. (Dodewaard, Gelderland)
 • Wim van Breda B.V. (Geldermalsen, Gelderland)

De uiteindelijke winnaars van beide categorieën worden gekozen door twee onafhankelijke vakjury’s (1 voor het beste servicebedrijf en 1 voor het beste productiebedrijf) waarbij het publiek ook een stem heeft. De uitreiking van de AGTA Awards 2016 vindt plaats tijdens een feestelijke happening op de vakbeurs AgroTechniek Holland.

AGTA waardeert onderscheidendheid

Na twee geslaagde edities van de verkiezing van Beste LMB, ofwel het beste landbouwmechanisatiebedrijf van Nederland, is gekozen voor een verdieping en een verbreding van de verkiezing in de vorm van de Agro Groen Techniek Award (AGTA). Hiermee wil de organisatie de uitstraling van de techniekbranche voor agro, groenbeheer en interne bedrijfslogistiek vergroten. De Agro Groen Techniek Award kent twee categorieën, namelijk een AGTA voor het beste servicebedrijf en een AGTA voor beste productiebedrijf/importeur. Alle bedrijven die op techniek- en mechanisatiegebied product- en/of dienstverlenend zijn aan loonwerkbedrijven, agrarische bedrijven, hoveniers, logistieke bedrijven, groenbeheerders en/of de bouw komen voor een AGTA in aanmerking. Gezocht wordt naar dát bedrijf dat zich op één of meer van de vier onderstaande ondernemingskenmerken écht onderscheidt:

 • Product(en) of dienst(en)
 • Promotie en presentatie (marketing)
 • Personeel en organisatie
 • Financieel rendement

De AGTA Awards worden uitgereikt op de vakbeurs AgroTechniek Holland van 7 tot en met 10 september 2016. AGTA is een initiatief van brancheorganisatie Fedecom, expertisecentrum PTC+ en uitgever AgriMedia en wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsors Hella, Kramp en Total Agri.