Kandidaten Agro Groen Techniek Award bekend

Elf bedrijven in twee categorieën gaan met elkaar de strijd aan om de AGTA Awards van 2016. Zij vergezelden hun aanmelding van een sterke motivatie op één of meer van de vier belangrijkste ondernemingskenmerken en worden uitgenodigd om aan de hand van tien vragen van de vakjury een schriftelijke rapportage over het bedrijf te geven.

In de categorie “Beste Servicebedrijf” stijden zes serviceverlenende bedrijven om de titel en in de categorie “Beste Productiebedrijf” strijden vijf productiebedrijven en importeurs om de titel. In de tweede ronde van de AGTA verkiezing worden de bedrijven gevraagd om de vakjury te voorzien van aanvullende informatie over onder meer de bedrijfsstrategie, marketing & sales benadering, financiële resultaten en toekomstbestendigheid, personele organisatie en ontwikkeling en service en klantbediening.

De kandidaten

Dit zijn de kandidaten in de categorie “Beste Servicebedrijf”:

 • Tuin en Parkmachines van Bergen (Haren, Groningen)
 • Munsterman B.V. (Varsseveld, Gelderland)
 • Bruggeman Mechanisatie B.V. (Broekland, Overijssel)
 • Holland-Utrecht B.V. (Montfoort, Utrecht)
 • Van Gemeren Mechanisatie B.V. (Numansdorp, Zuid-Holland)
 • Heftruckcentrum Post B.V. (Kampen, Overijssel)

Dit zijn de kandidaten in de categorie “Beste Productiebedrijf”:

 • Wingsprayer B.V. Nederland (Maarheeze, Noord-Brabant)
 • De Factorij (Biddinghuizen, Flevoland)
 • Vredo Dodewaard B.V. (Dodewaard, Gelderland)
 • Wim van Breda B.V. (Geldermalsen, Gelderland)

De uiteindelijke winnaars van beide categorieën worden gekozen door twee onafhankelijke vakjury’s (1 voor het beste servicebedrijf en 1 voor het beste productiebedrijf) waarbij het publiek ook een stem heeft. De uitreiking van de AGTA Awards 2016 vindt plaats tijdens een feestelijke happening op de vakbeurs AgroTechniek Holland.

AGTA waardeert onderscheidendheid

Na twee geslaagde edities van de verkiezing van Beste LMB, ofwel het beste landbouwmechanisatiebedrijf van Nederland, is gekozen voor een verdieping en een verbreding van de verkiezing in de vorm van de Agro Groen Techniek Award (AGTA). Hiermee wil de organisatie de uitstraling van de techniekbranche voor agro, groenbeheer en interne bedrijfslogistiek vergroten. De Agro Groen Techniek Award kent twee categorieën, namelijk een AGTA voor het beste servicebedrijf en een AGTA voor beste productiebedrijf/importeur. Alle bedrijven die op techniek- en mechanisatiegebied product- en/of dienstverlenend zijn aan loonwerkbedrijven, agrarische bedrijven, hoveniers, logistieke bedrijven, groenbeheerders en/of de bouw komen voor een AGTA in aanmerking. Gezocht wordt naar dát bedrijf dat zich op één of meer van de vier onderstaande ondernemingskenmerken écht onderscheidt:

 • Product(en) of dienst(en)
 • Promotie en presentatie (marketing)
 • Personeel en organisatie
 • Financieel rendement

De AGTA Awards worden uitgereikt op de vakbeurs AgroTechniek Holland van 7 tot en met 10 september 2016. AGTA is een initiatief van brancheorganisatie Fedecom, expertisecentrum PTC+ en uitgever AgriMedia en wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsors Hella, Kramp en Total Agri.